11:00

Bälinge IF F01

Referat: Knivsta IK Utv - Bälinge IF F01

En tidig seriefinal med två ansikten sett över två halvlekar.
I första halvlek så äger Knivsta i princip 25-30 minuter av halvleken och Bälinge får mest jaga boll.
Trots halvlekens matchbild så får Bälinge en smakstart med tidigt ledningsmål efter Nellie väggat sig fram med Emma och med en hederlig tåfjutt sätter Nellie 1-0. Bälinge har bud på 2-0 efter en fin genomlöpning av Amanda E men det fina avslutet från sin vänsterposition räddas av Knivstas duktiga målvakt. Även Olivia har en fint slagen hörna som är på väg in men målvakten räddar precis innan den passerar mållinjen. Efter detta så ändrar matchen karaktär och Knivsta vinner alla bollar på det inre mittfältet och tillåts vända spelet ut på sina snabba yttrar. Mycket rättvist, ur Knivstas synvinkel, så kommer kvitteringsmålet och så även ledningsmålet fram till 2-1 efter en fint slagen frispark.

Chanserna är till stor del endast Knivstas de sista 25 minuterna och Bälinge ska vara nöjda med uddamålsunderläge.

I halvtid går vi igenom vad som gick fel och hur Bälinge kan ändra matchbilden och den negativa ton som fanns i halvtid byts ut och Bälinge kommer in som ett nytt lag med ny attityd och bättre positioneringar. Det inre mittfältet som Bälinge tappade i första blir nu mer en kamp i andra och Nellie, Tove och Amanda A börjar kriga och vinna sin match i matchen. Ett bevis på att kriga på planen kan ge frukt visas också när Vilma O från F02 kliver upp från sin backposition och bryter högt upp i plan och med ett skott som turligt studsar över en Knivstamålvakt, som har positionerat sig långt it i straffområdet, så får Bälinge se bollen studsa över och rätt in i mål. 2-2 med lite guldsmak för Bälinge just i denna stund. Bälinge fortsätter pressa högre upp i planen och flera halvchanser skapas. Här står matchen och väger och nästa mål känns som det kan bli avgörande, Knivsta har bland annat ett avslut i ribban och här får den tillresta Bälingepubliken dra en lättnads suck.

Dagen till ära så har Bälinge fått låna in Miranda, Vilma och Elin från F02 och utan deras insats så hade det med all säkerhet blivit mycket tyngre för Bälinge. Med endast en avbytare så står Bälinge upp mot seriens just nu ledande lag och trots förstärkningarna så orkar Bälinge inte hålla ut då Knivsta gör 3-2 med 12 minuter kvar och detta blir också det avgörande målet. Det ska dock poängteras att Bälinge fick chansen att kvittera i sista matchminuten, efter hörna och en handssituation så tilldelas Bälinge straff. Sista minuten och spänningen känns i luften...
Knivstas målvakt gör en kanonfin räddning och när slutsignalen hörs från den duktiga domaren så står Knivsta som segrare. Trots två olika halvlekar så känner vi ledare en stolthet över laget som krigar sig in i matchen efter första halvlek. Med vinden i ryggen och straffen i slutminiten så kunde både publik och motståndare säkert varit nöjda med ett oavgjort resultat.

Efter Knivstas seger så kliver de förbi Bälinge i serietoppen, men det viktiga att komma ihåg är att en säsong varar hela vägen in i september och mycket kan hända innan serien är slut.

Dagens plus går till Amanda E och Maja i målet. Amanda för sina fina genomlöpningar i andra halvlek som kunde resulterat ett bättre öde men framförallt Maja som räddade Bälinge kvar i matchen i första halvlek med flera fina räddningar.

En tung förlust för spelare och ledare men andra halvlek visar att Bälinge har energi och kvalité att pressa Knivsta in till den sista minuten.